Skip to main content

Wanneer u twijfelt of u wel of geen carport vergunning nodig heeft is het altijd verstandig dit na te gaan. Of dit nou voor, tegen of achter de woning is dat maakt niet uit. Veelal blijkt er geen vergunning nodig te zijn voor het plaatsen van een carport. Dit is in lijn met de huidige woningwet die in veel gevallen een carport onder de vergunningsvrije bouwwerken plaatst. In het bijzonder, een carport doek dat verwijderbaar is en waarbij tijdes de realisering geen beton wordt gebruikt. 

Waar valt een carport dan onder?

De carport wordt in hetzelfde rijtje geplaatst als een overkapping. U overkapt en beschermt daarmee namelijk uw auto’s of ander bezit. Dit leidt tot een langere levensduur omdat deze beschermt zijn tegen de weersinvloeden. Mocht u grotere dichte constructies willen maken dan is een carport vergunning wel nodig. 

Hou rekening met de volgende zaken als u een carport vergunning wilt vermijden

Het meerendeel van de carports wordt gecategoriseerd in één van de volgende twee soorten. Namelijk, vergunningsvrij of licht bouwvergunning plichtig. Zodra u de carport tegen of achter de woning plaatst valt deze zelden in de laatstgenoemde categorie. Wanneer u een carport aan de voorzijde van uw woning wilt plaatsen raden wij aan extra rekening te houden met de volgende zaken.

– De oppervlakte van de carport

– Komt de carport voor, tegen of achter uw woning

– De afstand tot de erfgrens

– De totale oppervlakte van uw erf en afspraken over hoeveel vierkante meter daarvan bebouwd mag worden 

De regels kunnen per gemeente verschillen

Vraag het dan ook na bij uw gemeente. Wij hebben in de praktijk gezien dat gemeentes verschillende maatstaven hanteren voor het wel of niet nodig hebben van een carport vergunning. Dit kan u op voorhand een hoop papierwerk en vooral zorgen schelen door dit van tevoren uit te zoeken. U kan ons ook altijd telefonisch bereiken voor een advies op maat. 

Interesse in een carport?  

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een carport op uw locatie? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies  U kunt ons bereiken door te bellen via +31 (0)475 4841 40, een e-mail te sturen of het onderstaande contactformulier in te vullen.

Wij streven er naar binnen 24 uur contact met u op te nemen om een inventarisatie van uw wensen op te maken.

Carport

Leave a Reply