Skip to main content

Carport doek

Een vergunningsvrij carport doek is een functionele oplossing om uw auto te beschermen. Wij werken uitsluitend met maatwerk oplossingen waardoor het carport overkapping doek aansluit op uw verwachtingen. Geen ontwerp is hetzelfde en wij nemen uitgebreid de tijd om tot een definitieve carport design te komen. De dubbele kromming daarentegen komt wel in een ieder van onze ontwerpen terug. Hiermee bedoelen wij het hoogteverschil tussen de bevestigingspunten. Deze zorgen ervoor dat het water wordt afgevoerd en er een stormvast carport doek ontstaat. De dubbele kromming stelt ons in staat om het carport doek onder voorspanning te brengen. Dat wil zeggen, het volledig verbruiken van de rek van de garens net voor de breek last. Deze spanning is vooraf berekend waardoor uw carport zeil keer op keer hetzelfde kan worden teruggeplaatst.

Wat kunt u verwachten van een carport doek van Manta Roofs?

Carport zeildoek

Een carport van zeildoek is een geweldige manier om uw voertuigen te beschermen tegen de elementen en geld te besparen op dure reparaties. Ze bieden niet alleen uitstekende bescherming tegen de zon, wind en regen, ze bieden ook gemak en kostenbesparingen. Een carport zeil is makkelijk te installeren en vereist weinig onderhoud. Ze zijn licht van gewicht en kunnen in een mum van tijd worden geïnstalleerd met behulp van enkele gereedschappen. Ze zijn ook zeer duurzaam en kunnen met de juiste zorg vele jaren meegaan. Een carport van zeildoek kan tot wel tien jaar meegaan.

Een greep uit onze projecten

Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Luxe schaduwdoek| Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast schaduwdoek met een luxe uitstraling.

Carport | Meer Informatie

Gezien de karakteristieke uitstraling van de woning was het lastig een passende overkapping te vinden.

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoek overkapping aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale carport doek te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van Manta Roofs voor een carport doek?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 10 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Wat maakt een carport doek een goed alternatief als carport?

  Uw auto(‘s) staan het hele jaar door beschermd tegen de verschillende weersinvloeden. Verder merken wij dat men het vaak lastig vindt een inschatting te maken hoe een carport eruit komt te zien aan de woning. Door de uitgewerkte 3D schets kunnen wij het carport doek op locatie visualiseren.

  Wordt het donker in de woning met een carport doek?

  Door de krommingen tussen de bevestigingspunten blijft er altijd natuurlijke lichtinval behouden. Ook is het afhankelijk van de gekozen kleur van textiel. Wel adviseren wij te kiezen voor een donkerdere kleur in verband met het onderhoud.

  Wordt het niet te massaal om zo'n groot carport doek te plaatsen?

  Nee, juist in ruimtes waar men bang is dat het te massaal wordt komt een zeildoek carport goed tot zijn recht. Doordat je nooit op het volledige doek kijkt is het altijd minder massaal op het oog dan de traditionele carports.

  Waarom een schaduwdoek carport?

  Voor de levensduur van de auto is het beter als deze goed beschermd staat tegen UV-straling en weersinvloeden. Deze tasten de lak aan met alle nadelige gevolgen van dien. Vooral bij oudere auto’s of cabrio’s met een zachte kap kan dit erg snel gaan. Een schaduwdoek als carport zorgt ervoor dat deze niet in het volle zonlicht staan of nat worden. Hierdoor voorkomt u corrosie en vangt het schaduwdoek als carport het groen vanuit de bomen op. Hetzelfde geldt voor vallende eikels die voor grote schade kunnen zorgen. Daarom is een schaduwdoek als carport een snelle oplossing voor een concreet probleem.

  Een carport op maat doek kan u zonder vergunning laten plaatsten. Dit komt doordat een carport doek semi-permanent is. U kan de volledige carport met tien minuten afbreken. Verder is de constructie tot en met de fundering uitneembaar en komt er geen beton aan te pas. Wij werken uitsluitend met schroeffunderingen en plaatsen dus niets permanent. Samen met u wordt er gekeken naar de optimale plaatsbepaling van de bevestigingspunten. Voorafgaand aan de installatie vragen wij  altijd een klic melding aan en gaan wij nooit blind boren. Wij doen altijd een proefboring vooraf zodat wij er zeker van zijn dat de bevestigingen voor de vergunningsvrije carport kunnen worden geplaatst.

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoek overkapping ter bescherming van uw auto’s? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 24 uur van een passend advies te voorzien.

  Tarp carport

  De Tarpaulin, ofwel Tarp, is een groot zeil wat bedoeld is om beschutting te bieden tegen regen, wind of zon. Een tarp is gemaakt van sterk, flexibel en waterdicht materiaal, zoals vaak polyester, nylon, katoen, polykatoen of canvas. Tarps zijn vaak voorzien van pakkingringen of verstevigde bevestigingspunten aan de randen en hoeken. Dit zodat er de mogelijkheid is om touw te bevestigen aan deze punten, zodat de tarp kan worden vastgezet of opgehangen en kan fungeren als carport. Een tarp als carport is een geschikt alternatief voor de traditionele vormen van carports. Een tarp of bash is een esthetisch aantrekkelijke aanvulling op uw woning. Het uiterlijk en gevoel van eigendom krijgt direct een boost omdat uw auto’s zo mooi beschermt staan. Een tarp als carport is persoonlijk te ontwerpen in een verscheidenheid aan kleuren, stijlen en maten, waardoor u de perfecte optie voor uw thuis kunt kiezen. Dit wordt altijd in samenspraak met u op locatie ontworpen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan met de oplevering.

  Volledig ontzorgt van begin tot eind

  Na uw aanvraag wordt u volledig begeleid door één van onze adviseurs. Mocht er een ontwerp uitkomen dat aan uw verwachting voldoet zodat u de opdracht aan ons verstrekt start de productie van de zeildoek overkapping. Het inmeten, produceren, vervoeren en opleveren doen wij vanuit eigen kracht. Doordat wij zo min mogelijk gebruik maken van derden zijn wij hierin voorspelbaar en komen wij onze afspraken na. Na ongeveer tien tot twaalf weken kunt u genieten van uw zeildoek overkapping.