De carport van zeil

Textiel architectuur ter bescherming van uw auto. Manta Roofs produceert optimaal gespannen carports van textiel met een uitstraling die indruk maakt. De kenmerkende dubbele kromming komt terug in ieder ontwerp en brengt op een stijlvolle wijze extra ruimte.

Waarom een carport?

Een carport beschermt uw auto op een stijlvolle en functionele manier. Wij dragen zorg voor een werkwijze waarbij uw wensen het vertrekpunt zijn van de ontwerpfase. Vervolgens toetsen wij dit aan de haalbaarheid waarna er een definitief design ontstaat voor uw carport van zeil. Onmisbaar is de dubbele kromming die voor zowel de stormbestendigheid als afvoer van het water zorgt. ‘Speels’ en 'het breken van rechte lijnen' zijn kenmerkend en zorgen ervoor dat de carport van zeil op iedere plek tot zijn recht komt. De carports worden gerealiseerd middels membraantechnologie. Dit is een techniek die onze zeilen in staat stelt het hele jaar te blijven hangen.

Bescherming voor een langere levensduur

Bescherming is de voornaamste reden voor een carport. Het carport doek beschermt uw auto tegen de verschillende weersomstandigheden. Hierbij kunt u denken aan hevige regenval gedurende de herfst of sneeuwval in combinatie met vorst. Dit zijn stuk voor stuk verschijnselen die uw auto op de lange termijn ongetwijfeld aantasten. Tot slot is er sprake van minder condensatie door de open vorm en wordt het risico op roestvorming verkleind.

Krabben is verleden tijd

De opstijgende warme lucht wordt tegengehouden door het doek. De carport zorgt ervoor dat u ‘s ochtends niet langer onvoorzien hoeft te krabben. In de ontwerpfase proberen wij de afstand tussen de auto en het zeil functioneel in te richten. Zodanig wordt uw auto maximaal beschermd en heeft u er de meeste voordelen van. Zo kunt u ook ’s winters in de auto stappen om naar uw plaats van bestemming af te reizen. Echter, als het heel streng vriest zullen de ruiten uiteindelijk wel kunnen bevriezen.

Semi-permanent & vergunningsvrij

Onze carports zijn in de meeste gevallen vergunningsvrij omdat het carport doek te verwijderen is. Verder storten wij geen fundamenten voor de constructie maar plaatsen wij schroeffunderingen. Deze zijn oersterk, maar tot en met de fundering uitneembaar waardoor de constructie niet aard- en nagelvast staat. Tot slot is het textiel aantoonbaar binnen tien minuten op- en af te breken waardoor het semi-permanente karakter wordt bewaard. Dit maakt onze carports veelal niet vergunningsplichtig.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een carport doek aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.