Skip to main content

Faq

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd van Manta Roofs?

De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 4 tot 6 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

Welke kleuren zeildoek zijn er beschikbaar?

Onze zeildoeken zijn in 24 verschillende kleuren te verkrijgen. Wij verschijnen dan ook altijd met een stalenkaart op locatie zodat u deze kan bekijken. Nadien laten wij de door u gekozen stalen in a4-formaat achter zodat u deze nog eens bij andere weersomstandigheden kan bekijken. De populaire kleuren als Taupe en Antraciet zijn het populairst, maar wegens het grote assortiment is er altijd een kleur die helemaal aansluit bij uw wens.

Kan ik ook heaters plaatsen onder de zeildoek overkapping?

Dat kan. Geen textiel op de markt is bestand tegen vuur, maar zolang u minimaal 20 centimeter afstand bewaard kunt u gerust een heater plaatsten of zelfs barbecueën.

Wat kost een zeildoek overkapping van Manta Roofs?

Wij leveren een unieke buitenruimte die onafhankelijk van het weer kan blijven staan. Wij concurreren dan ook met de vaststaande overkappingen en bevinden ons in een vergelijkbare prijsklasse. Ieder design is uniek en volledig op maat, het is dan ook lastig een prijs per vierkante meter op te stellen aangezien het zowel van de constructiematerialen als oppervlakte van het zeildoek afhangt. Wanneer u meer wil weten over uw specifieke locatie, dan ontvangen wij graag uw aanvraag inclusief foto’s en voorzien wij u telefonisch van een kostenindicatie.

Wat is de garantie op een zeildoek overkapping?

Wij bieden vijf jaar garantie op het zeildoek en de constructiematerialen. Hierbij is schade die voortkomt uit vandalisme, sneeuwbelasting en natuurrampen uitgesloten.

Wat is de gemiddelde levensduur?

De levensduur van een zeildoek overkapping is afhankelijk van de ruimte waarin het wordt geplaatst. Een carport in een bosrijke omgeving zal eerder aan vervanging toe zijn dan een zeildoek terrasoverkapping die enkel ’s zomers hangt. Gemiddeld genomen gaat een zeildoek overkapping dan ook zo’n tien jaar mee. Mocht u een vervangend zeildoek willen dan betaalt u slechts voor het doek. De geplaatste constructie hoeft daarvoor niet vervangen te worden.

Zijn de overkappingen bestand tegen storm?

De zeildoeken zijn erop berekend bestand te zijn tegen 8 Bft (62-74 km/u) .

Is een carport doek vergunningsvrij?

Het is altijd verstandig te kijken of uw specifieke gemeente hier al bepaalde regelgeving voor hanteert. Echter, leert de praktijk dat wegens het semipermanente en niet aard- en nagelvaste constructie wij voor vergunningsvrije overkapping door mogen in de meeste gevallen.De carport doeken zijn tot en met de fundering verwijderbaar. Verder maken wij geen gebruik van beton, maar van schroeffunderingen. Daarnaast is karakter van de zeildoek carports semipermanent aangezien deze binnen tien minuten is op- en afgebroken.

Hoe zwaar is het zeildoek?

Onze zeildoeken wegen tussen de tien kg (20m2) en 35 kg (120 m2) afhankelijk van de oppervlakte van de overkapping. Er wordt enkel textiel gehesen aangezien wij geen gebruik maken van staal voor de afwerking van de randen en hoeken.

Kan ik het zeildoek makkelijk op- en afbreken?

Na de oplevering bent u zelf in staat de overkapping op te zetten en indien nodig af te breken. De insteek van ons product is echter wel om als hij staat hem voor een langere periode te laten staan. Onze overkappingen lenen zich minder goed voor degenen die graag per dag bekijken of zij zonwering willen hebben. Gemiddeld genomen duurt het zo’n vijftien minuten om het systeem af te breken. Vervolgens stopt u het zeildoek in een tas van bij 1m bij 1,5m en kunt u hem opbergen. Let wel, doe dit op een enigszins windstille dag.

Hoe onderhoud ik de overkapping van zeil?

De zeildoek overkappingen zijn vuil- en waterafstotend gecoat. Om de coating zo min mogelijk aan te tasten raden wij aan het textiel te onderhouden middels regenbuien en eventueel een hoge drukspuit (op gepaste afstand) of tuinslang. Gebruik hierbij geen middelen die de coating kunnen aantasten.

Wat is het verschil tussen een Manta Roofs zeildoek overkapping en een regulier schaduwdoek?

De naam geeft het onderscheid direct goed weer. Een schaduwdoek is enkel bedoelt om schaduw te creëren en dat doen zij goed. Echter, wanneer u op zoek bent naar een ruimte die u onafhankelijk van het weer kan laten staan dan wordt een zeildoek overkapping interessanter. Bij een schaduwdoek bent u genoodzaakt deze af te breken als er stevige wind oprukt. Daarnaast ontbreekt de benodigde voorspanning bij een schaduwdoek en zal deze altijd gaan ‘klapperen’ in de wind. Gezien de eenvoud van het plaatsen van een schaduwdoek zijn hier dan ook veel meer aanbieders van te vinden. Wij maken schaduwdaken in plaats van schaduwdoeken.

Zijn de zeildoeken waterdicht?

De zeildoek overkappingen zijn vuil- en waterafstotend gecoat. Zolang er voldoende verval in het textiel zit dan zal het water naar de laaghangende punten worden afgevoerd. Echter, wanneer om wat voor reden dan ook er een waterzak ontstaat dan zal op ten duur het water er doorheen druppelen.

Werken jullie ook met houten palen?

Nee, onze zeildoek overkappingen worden uitsluitend geplaatst met aluminium masten met een luxe uitstraling. Dit is vanwege de continue trekkracht die op de bevestigingspunten komt te staan. Helaas hebben wij nog altijd geen houtsoort gevonden die naast betaalbaar, ook tegen deze krachten is opgewassen. Wel is het mogelijk de rvs masten in elke ral-kleur te laten coaten. Vaak wordt hierbij dezelfde kleur gekozen als de accenten van de woning.

Logo_Manta_Roofs