Skip to main content

Een carport vergunningsvrij plaatsen

Bescherm uw auto op een stijlvolle manier met een carport zonder vergunning. Een carport zonder vergunning plaatsen mag in de meeste gevallen. Vanwege het demontabele karakter van de carport is deze binnen tien minuten te verwijderen.

Wat kunt u verwachten bij een carport vergunningsvrij van Manta Roofs?

De hoogte van een carport zonder vergunning

Wij streven er naar om het zeil ongeveer een meter boven de auto’s te hangen. Vanwege de schuine afloop verschilt het echter wel per meter. Wel wordt er altijd toegezien op voldoende beschutting voor de auto zodat de vorst op de ruiten wordt geminimaliseerd. Hierbij wordt ook altijd gevraagd hoe de auto’s worden geparkeerd zodat wij daar rekening mee kunnen houden in het ontwerp van de carport vergunningsvrij. Tot slot, proberen wij voldoende ruimte rondom te auto te bewaren. Wij spreken van de leefruimte om de auto, zodat de portieren en achterklep probleemloos geopend kunnen worden. Verder is een carport vergunningsvrij vanwege de constructie. Wij storten geen beton, maar gebruiken schroeffunderingen. Deze staan niet aard- en nagelvast waardoor de carport vergunningsvrij wordt beschouwd. De constructie wordt in overleg met u geplaatst dat zichtlijnen worden behouden en er geen doorgang wordt geblokkeerd. Vooral de lage punten zijn hierin belangrijk voor de carport zonder vergunning aangezien deze bepalen waar naartoe het water wordt afgevoerd.

Een greep uit onze projecten

Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Carport | Maria Hoop

Vanwege de uitstraling van de woning vonden de bewoners het lastig een passende carport te vinden

Carport | Meer Informatie

Waarom een carport van toegevoegde waarde is.

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een carport vergunningsvrij aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

Arie van Vliet

Mijn naam is Arie van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale vergunningsvrije carport te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van een Manta Roofs carport?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 12 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Wat is de gemiddelde levensduur?

  De levensduur van een zeildoek overkapping is afhankelijk van de ruimte waarin het wordt geplaatst.  Een carport in een bosrijke omgeving zal eerder aan vervanging toe zijn dan een zeildoek terrasoverkapping die enkel ’s zomers hangt. Gemiddeld genomen gaat een zeildoek overkapping dan ook zo’n 10 jaar mee. Mocht u een vervangend zeildoek willen dan betaalt u slechts voor het doek. De geplaatste constructie hoeft daarvoor niet vervangen te worden.

  Kan ik de carport makkelijk op- en afbreken?

  Na de oplevering bent u zelf in staat de carport vergunningsvrij overkapping op te zetten en indien nodig af te breken. De insteek van ons product is echter wel om als hij staat hem voor een langere periode te laten staan. Onze overkappingen lenen zich minder goed voor degenen die graag per dag bekijken of zij zonwering willen hebben. Gemiddeld genomen duurt het zo’n vijftien minuten om het systeem af te breken. Vervolgens stopt u het zeildoek in een tas van 1m bij 1,5m en kunt u hem opbergen. Let wel, doe dit op een enigszins windstille dag.

  Zijn de carport overkappingen bestand tegen storm?

  De zeildoeken zijn erop berekend bestand te zijn tegen 8 Bft (62-74 km/u) .

  Carport vergunningsvrij op maat

  Wij leveren uitsluitend maatwerk. Waar standaard oplossingen niet toereikend zijn, biedt een carport zonder vergunning van Manta Roofs uitkomst. Van begin tot eind bent u betrokken bij het ontwerpen van het design. Wij vragen u foto’s te sturen van de betreffende locatie. Vervolgens wordt van een passend advies en prijsindicatie voorzien. Zodra dit binnen de verwachting valt werken wij een 3D schets uit van uw locatie. Wij komen overal persoonlijk langs om de ontwerpen van de carport zonder vergunning te presenteren. Het is hierbij mogelijk op locatie wijzigingen aan te brengen zodat wij uw wensen kunnen laten samenkomen met onze technische expertise.

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van carport vergunningsvrij ter bescherming van uw auto’s? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 24 uur van een passend advies te voorzien.

  Carport vergunningsvrij: 22 kleuren

  Dankzij het brede assortiment van 24 verschillende kleuren is er altijd een kleur die aansluit op uw wens. Daarnaast kunnen de aluminium masten in elke ral-kleur worden gecoat, maar wij leveren ze standaard in rvs. Het ligt dan ook helemaal bij u als klant of de carport zonder vergunning integreert met de omgeving of dat het zeil er juist uitspringt. Wij voorzien u hierover graag van advies en op locatie hebben wij dan ook altijd een stalenkaart mee. Wij krijgen vaak de vraag of wij ook gebruik maken van Robinia houten palen. Voor de carport zonder vergunning werken wij hier helaas niet mee aangezien deze niet bestand zijn tegen de continue trekkracht die geconcentreerd.