Skip to main content

Carport

Bescherm uw auto met een carport van Manta Roofs. Een carport is een nuttige toevoeging aan uw huis omdat het uw auto’s, motoren of andere voertuigen beschermt tegen slecht weer, kou en invloeden van buitenaf. Het biedt ook privacy wanneer u thuiskomt en uw voertuig parkeert. Bovendien voorkomt het dat u tijd kwijt bent aan het schoonmaken van uw auto vanwege bladeren, sneeuw of andere afval dat op de auto valt. Een carport kan ook een veilige opslag bieden voor fietsen of andere kleine voertuigen die uw tuin schaduw geven. Daarnaast voegt het ook waarde toe aan uw huis en kan het als een extra leefruimte worden gebruikt.

Wat kunt u verwachten van een carport doek van Manta Roofs?

Unieke design carport

Geen carport op maat die bij ons wordt geproduceerd is hetzelfde. Ieder design is uniek en wordt volledig op maat gemaakt. Er is wel degelijk onderlinge gelijkenis aangezien elk ontwerp moet voldoen aan basisvoorwaarden een membraanoverkapping. Een dubbele kromming en voorspanning zijn hierin onmiskenbaar verbonden aan het realiseren van een carport op maat. Met voorspanning bedoelen wij het volledig verbruiken van de rek van de garens waardoor er een homogene stijfheid ontstaat. Deze stijfheid wordt per paneel afzonderlijk berekend en ook doorgevoerd in de afwerking van de Dyneema band. Hierbij komt er geen enkel stalen element aan te pas. Mocht er dan ook ooit onverhoopt iets los laten dan is het enkel textiel dat in de rondte klappert.

Een greep uit onze projecten

Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Luxe schaduwdoek| Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast schaduwdoek met een luxe uitstraling.

Carport | Meer Informatie

Gezien de karakteristieke uitstraling van de woning was het lastig een passende overkapping te vinden.

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoek overkapping aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale zeildoek overkapping te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van Manta Roofs voor een carport?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 10 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Verlies ik veel lichtinval met een carport aan huis?

  U verliest nauwelijks licht in de woning. Dit komt door de krommingen die naar binnen snijden zodat er altijd natuurlijk licht behouden blijft.

  Wat kost carport?

  Wij leveren een unieke buitenruimte die onafhankelijk van het weer kan blijven staan. Wij concurreren dan ook met de vaststaande overkappingen en bevinden ons in een vergelijkbare prijsklasse. Ieder design is uniek en volledig op maat, het is dan ook lastig een prijs per vierkante meter op te stellen aangezien het zowel van de constructiematerialen als oppervlakte van het zeildoek afhangt. Wanneer u meer wil weten over uw specifieke locatie, dan ontvangen wij graag uw aanvraag inclusief foto’s en voorzien wij u telefonisch van een kostenindicatie.

  Gemak van een carport doek

  Een carport doek is een flexibel alternatief voor een traditionele carport en heeft veel voordelen. Ten eerste is het licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te transporteren en te installeren is. Het staat ook bekend als een duurzame oplossing omdat het waterbestendig, UV-bestendig en licht van gewicht is. Het is ook een milieuvriendelijke optie omdat het volledig verwijderbaar is. Bovendien kunt u het gemakkelijk in verschillende stijlen en kleuren verkrijgen om aan uw behoeften te voldoen. Dit maakt de textiel carport een uitstekende optie voor het beschermen van uw auto’s tegen verschillende weersomstandigheden.

  Wel of geen vergunning voor een carport?
  Voor het installeren van een textiel carport hebt u in sommige gevallen een vergunning nodig van de plaatselijke overheid. Deze vergunning wordt afgegeven na het invullen van een aanvraagformulier waarin u de details over het doel van de carport, de locatie, de afmetingen, de stijl en de materialen vermeldt. Bovendien moet de carport voldoen aan de lokale wetgeving en bouwcodes, waaronder het feit dat er geen schade mag worden toegebracht aan een nabijgelegen gebouw of weg. Als u een vergunning krijgt, krijgt u een bewijs dat de carport is toegestaan. Echter, aangezien een carport doek verwijderbaar is en de constructie niet in beton wordt gestort kan het zijn dat er geen vergunning benodigd is.

  De hoogte van een carport
  Wij proberen altijd voldoende ruimte rondom te auto te bewaren met een carport. Wij noemen dit de leefruimte om de auto, zodat de portieren en achterklep probleemloos geopend kunnen worden. Verder qua hoogte streven wij er naar dat de carport ongeveer een meter boven de auto’s hangt. Zo is er voldoende beschutting en wordt de kans op vorst op de ruiten geminimaliseerd. Verder vragen wij altijd hoe de auto’s worden gepositioneerd zodat wij daarmee rekening kunnen houden in het ontwerp van het carport zeil.

  Carport van textiel

  Textiel structuren zijn een luxueuze toevoeging aan elk huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en kunnen worden gebruikt om een luxueuze uitstraling te creëren. Het materiaal is licht van gewicht en kan worden vervaardigd in verschillende vormen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel binnen- als buitenruimtes. Het materiaal is ook vochtbestendig, waardoor het ideaal is voor gebruik bij het plaatsen van een carport of terrasoverkapping. Het materiaal kan ook worden gebruikt om een rustieke uitstraling te creëren, door de dubbele kromming wat een warm en gastvrij gevoel aan uw tuin of patio toevoegt. Textiel biedt een luxueuze look aan uw huis waar u van kunt genieten.

  Bescherm uw auto met een carport
  Een textiel carport biedt een effectieve manier om uw auto’s te beschermen tegen slecht weer, schade door vuil en andere schadelijke invloeden. Het materiaal is waterbestendig en UV-bestendig, waardoor het effectief is tegen regen, sneeuw en wind. Het materiaal is ook sterk genoeg om kleine hoeveelheden sneeuw te weerstaan. Bovendien is het licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te transporteren en te installeren is. Het materiaal kan ook worden verkregen in verschillende stijlen en kleuren om aan uw behoeften te voldoen. Textiel carports bieden dus een betrouwbare en duurzame oplossing voor het beschermen van uw auto’s tegen verschillende weersomstandigheden.

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van carport  ter bescherming van uw auto’s? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.