Skip to main content

Veel mensen krijgen het idee om een zeiloverkapping te willen aanschaffen als ze het ergens hebben gezien. Dit kan in een restaurant, bij bekenden of tijdens een heerlijke vakantie naar de zon zijn. Om meer informatie te verkrijgen, gaan mensen meestal op zoek op internet, waardoor ze bij onze pagina terechtkomen. In deze blog leest u ons productieproces uitgeschreven in 6 verschillende fases.

Fase 1. AANVRAAG
Wij vragen om foto’s van uw locatie. Dit geeft ons een goede indruk van de ruimte die overkapt moet worden. Hierbij voorziet u ons van de maatvoering zodat wij een kostenindicatie kunnen opmaken. Zodra deze naar verwachting is plannen wij een afspraak in op locatie. 

Fase 2. DESIGN
Uw functionele en esthetische wensen vormen het uitgangspunt van onze designs op locatie. De vorm van uw membraan bepaalt de sterkte en uitstraling van de overkapping. De kenmerkende dubbele kromming wordt visueel gemaakt aan de hand van een uitgewerkte 3D presentatie. 

Fase 3. MONTAGE
Na het verstrekken van de opdracht wordt de constructie op locatie vakkundig gemonteerd en 3D ingemeten. Er wordt pas gemeten nadat alle bevestigingspunten in overleg met u zijn geplaatst. 

Fase 4. ENGINEERING.
De 3D meetgegevens worden vervolgens uitgewerkt naar een 2D snijplan. In dit snijplan wordt rekening gehouden met een evenredige distributie van krachten waarbij de ideale voorspanning ontstaat. Panelen van circa 70 centimeter breed die worden gesneden met de lasermachine en aan elkaar gestikt. Dit resulteert in een structuur die haar kracht ontleent aan de vorm, een dubbel gekromde vorm. 

Fase 5. MEMBRAAN
De panelen worden gecontroleerd op weeffouten en handmatig gestikt met teflon garen in onze eigen zeilmakerij. Na uitgebreid testen van de vorm en het inkapselen van de Dyneema band die rondom loopt is het membraan gereed voor plaatsing. Voor de afwerking van de hoeken wordt géén staal gebruikt. 

Fase 6. OPLEVERING
Door de volledige productie op Nederlandse bodem te houden kunnen wij zeer betrouwbare levertijden aanhouden. Binnen 8 tot 12 weken zijn bovenstaande stappen doorlopen. Tijdens de oplevering wordt u kundig geïnstrueerd hoe u de designoverkapping kan op- en afbreken binnen tien minuten. 

spanzeil_op_maat_verwijderbaar
een spanzeil op maat ontworpen door Manta Roofs

Leave a Reply