Skip to main content

Schaduw op het schoolplein met een zeiloverkapping

Een goed ontworpen schoolplein is niet alleen een ruimte voor spelen en leren, maar ook een omgeving waar comfort en veiligheid centraal staan. Het belang van schaduw op het schoolplein mag niet worden onderschat, vooral gezien de toenemende bewustwording van de gezondheid en welzijn van leerlingen.
Schaduwrijke plekken op het schoolplein bieden niet alleen bescherming tegen de felle zon, maar creëren ook een aangename en uitnodigende sfeer. Op deze pagina vindt u enkele redenen waarom een zeiloverkapping een toegevoegde waarde is voor het schoolplein.

Wat kunt u verwachten van een zeiloverkapping over het schoolplein van Manta Roofs?

Hier zijn enkele redenen waarom een schaduw op het schoolplein een meerwaarde is:

Verlaag het risico om te verbranden: Kinderen brengen vaak veel tijd door op het schoolplein, en blootstelling aan de zon kan leiden tot verbranding en andere gezondheidsrisico's. Een zeiloverkapping biedt een effectieve bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Comfortabel Spelen en Leren: Schaduwrijke gebieden op het plein nodigen kinderen uit om actief te spelen en te leren, zelfs tijdens warme dagen. Een comfortabele omgeving stimuleert positief gedrag en bevordert het welzijn van de leerlingen.

Veiligheid: Voorkomen van oververhitting en uitputting draagt bij aan de algemene veiligheid van de kinderen tijdens buitenactiviteiten.

Een zeiloverkapping is een doeltreffende oplossing om schaduwrijke ruimtes op het schoolplein te creëren. De veelzijdigheid van zeiloverkappingen maakt ze geschikt voor diverse schoolactiviteiten, van buitenspelen tot lessen in de frisse lucht. Daarnaast maakt de flexibiliteit in de ontwerpfase dat wij geschikt zijn voor iedere buitenruimte.

Een greep uit onze projecten

EuroParcs | Animatie ruimte overkapt

Geschikt voor ruimtes tot 120 m2
6-8 bevestigingspunten
30 kg bij grootste oppervlakte

Luxe schaduwdoek| Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast schaduwdoek met een luxe uitstraling.

Horeca | Grote ruimtes overkappen

Gezien de omvangrijke terrassen is een zeiloverkapping uitermate geschikt

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeiloverkapping over het schoolplein? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale zeiloverkapping te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van Manta Roofs voor een zeiloverkapping over het schoolplein?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 10 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Kan ik heaters plaatsen onder een schaduwdoek?

  Het plaatsen van heaters is geen probleem, mits u minimaal 20 centimeter afstand bewaard tot het zeildoek.

  Wat kost een zeiloverkapping?

  Wij leveren een unieke buitenruimte die onafhankelijk van het weer kan blijven staan. Wij concurreren dan ook met de vaststaande overkappingen en bevinden ons in een vergelijkbare prijsklasse. Ieder design is uniek en volledig op maat, het is dan ook lastig een prijs per vierkante meter op te stellen aangezien het zowel van de constructiematerialen als oppervlakte van het zeildoek afhangt. Wanneer u meer wil weten over uw specifieke locatie, dan ontvangen wij graag uw aanvraag inclusief foto’s en voorzien wij u telefonisch van een kostenindicatie.

  Waarom een zeiloverkapping over het schoolplein?

  Een Zeildoekoverkapping voor het Schoolplein: Een Slimme Investering in Kindercomfort

  In een tijd waarin het klimaat verandert, is het van essentieel belang om ook buiten voor comfort te zorgen. Een zeildoek overkapping op het schoolplein is een investering waarvan u direct de voordelen plukt. Deze extra buitenruimte wordt snel onmisbaar en biedt een prettige, maar bovenal veilige schaduwplek voor de kinderen.

  Bescherming tegen de Felle Zon

  Zelfs op de warmste dagen van het schooljaar hebben de kinderen een plek waar ze verkoeling kunnen vinden. Het zeildoek zorgt niet alleen voor schaduw, maar voorkomt ook dat de tegels van het schoolplein opwarmen. Hierdoor wordt de gevoelstemperatuur op het plein aanzienlijk verlaagd. Onze overkappingen zijn ontworpen om een comfortabele omgeving te creëren waar kinderen kunnen spelen en leren, ongeacht de weersomstandigheden.

  Veelzijdigheid van het Zeildoek

  Hoewel de naam “schaduwdoek” wellicht doet vermoeden dat het enkel voor schaduw dient, biedt ons zeildoek veel meer. Door het unieke ontwerp kan het zeildoek gedurende langere periodes blijven hangen, zelfs bij minder gunstig weer. Dit zorgt voor gemoedsrust wanneer de weersomstandigheden plotseling veranderen. Naast verkoeling biedt het ook bescherming tegen fel zonlicht en houdt het de faciliteiten droog.

  Eenvoudig Op- en Afbreken van het Zeildoek

  Het op- en afbouwen van het zeildoek is eenvoudig en kan door het schoolpersoneel binnen korte tijd worden voltooid. Dankzij ons geavanceerde hijs- en strijkmechanisme is het zeer gebruiksvriendelijk om het zeildoek strak te spannen. Voor nog meer gebruiksgemak kunnen lieren op de masten worden geplaatst. Wij adviseren het opvouwen op een rustige, windstille dag.

  Benieuwd naar de Mogelijkheden voor een Zeildoekoverkapping op uw Schoolplein?

  Wilt u genieten van de voordelen die een zeildoekoverkapping met zich meebrengt op het schoolplein? Een plek die schaduw en bescherming biedt, terwijl het buitenplezier voor de kinderen bevordert? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via het formulier. Wij streven ernaar om binnen 48 uur contact met u op te nemen en u van een advies op maat te voorzien. Tevens visualiseren we de zeildoekoverkapping op het schoolplein in 3D, zodat u een helder beeld krijgt van de beoogde toevoeging.

  De voordelen van een zeiloverkapping op het schoolplein op een rij:

  1. Bescherming tegen de Felle Zon: Kinderen hebben zelfs op de warmste dagen een plek voor verkoeling.
  2. Veelzijdigheid van het Zeildoek: Naast schaduw biedt het zeildoek bescherming tegen fel zonlicht en houdt het schoolmeubilair droog.
  3. Comfortabel Buiten Spelen en Leren: Ongeacht de weersomstandigheden kunnen kinderen in een comfortabele omgeving spelen en leren.
  4. Eenvoudig Op- en Afbouwen: Het zeildoek is gemakkelijk op- en af te bouwen binnen een kort tijdsbestek, dankzij het geavanceerde hijs- en strijkmechanisme.
  5. Ruimtes tot 120 m2 Overkappen: Wij bieden de mogelijkheid om schoolpleinen met ruimtes tot 120 m2 te overkappen, waardoor grote buitenruimtes effectief benut kunnen worden.

  Benieuwd naar de Mogelijkheden voor een Zeildoekoverkapping op uw Schoolplein?

  Wilt u profiteren van deze voordelen op het schoolplein? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via het formulier. Wij streven ernaar om binnen 48 uur contact met u op te nemen en u van een advies op maat te voorzien. Tevens visualiseren we de zeildoekoverkapping op het schoolplein in 3D, zodat u een helder beeld krijgt van de beoogde toevoeging.