Skip to main content

Een schaduwdoek op maat

Een schaduwdoek op maat geeft uw terras direct een moderne uitstraling. Sfeervol, stormvast & verwijderbaar zijn de schaduwdoeken op maat van Manta Roofs.

Wat kunt u verwachten van een schaduwdoek op maat van Manta Roofs?

Waterdicht schaduwdoek op maat

De vele aanbieders van een waterdicht schaduwdoek laten zich vaak beperken door standaard afmetingen en dan is een schaduwdoek op maat nodig. Het is immers niet prettig als de loungeset of eettafel wel onder het schaduwdoek geplaatst kan worden. Mogelijk heeft u een mooie boom of gevel die u graag betrekt in het ontwerp, maar is een recht toe recht aan schaduwdoek hiervoor niet geschikt. Tijdens het proces van idee naar schaduwdoek worden deze wensen samengevoegd in een maatwerk oplossing waarin alles bij elkaar komt. Zo kunt u niet alleen zorgeloos blijven zitten tijdens een regenbui, maar bent u ook voorzien van schaduw en is het design een toegevoegde waarde voor de woning. De 24 verschillende kleuren zorgen ervoor dat er altijd een tint tussen zit die past bij uw locatie. Om u hierin van advies te voorzien voor een waterdicht schaduwdoek verschijnen onze adviseurs altijd met een stalenkaart op locatie. Nadat u een selectie heeft gemaakt laten wij deze in a4 formaat achter zodat u de komende dagen tijdens de verschillende weersomstandigheden de kleur kunt beoordelen.

Een greep uit onze projecten

Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Luxe schaduwdoek| Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast schaduwdoek met een luxe uitstraling.

Carport | Meer Informatie

Gezien de karakteristieke uitstraling van de woning was het lastig een passende overkapping te vinden.

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een schaduwdoek op maat aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale schaduwdoek op maat te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van een Manta Roofs schaduwdoek op maat?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 12 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Wat is de gemiddelde levensduur?

  De levensduur van een zeildoek overkapping is afhankelijk van de ruimte waarin het wordt geplaatst.  Een carport in een bosrijke omgeving zal eerder aan vervanging toe zijn dan een zeildoek terrasoverkapping die enkel ’s zomers hangt. Gemiddeld genomen gaat een zeildoek overkapping dan ook zo’n 10 jaar mee. Mocht u een vervangend zeildoek willen dan betaalt u slechts voor het doek. De geplaatste constructie hoeft daarvoor niet vervangen te worden.

  Kan ik het schaduwdoek op maat makkelijk op- en afbreken?

  Na de oplevering bent u zelf in staat het schaduwdoek op maat op te zetten en indien nodig af te breken. De insteek van ons product is echter wel om als hij staat hem voor een langere periode te laten staan. Onze overkappingen lenen zich minder goed voor degenen die graag per dag bekijken of zij zonwering willen hebben. Gemiddeld genomen duurt het zo’n vijftien minuten om het systeem af te breken. Vervolgens stopt u het zeildoek in een tas van 1m bij 1,5m en kunt u hem opbergen. Let wel, doe dit op een enigszins windstille dag.

  Zijn de schaduwdoeken op maat bestand tegen storm?

  De zeildoeken zijn erop berekend bestand te zijn tegen 8 Bft (62-74 km/u) .

  Een stormvast schaduwdoek op maat

  Het genereren van voorspanning is essentieel om een maatwerk schaduwdoek stormvast tot 8 bft te maken. Voorspanning wil zeggen: het verbruiken van de rek van de garens, waardoor het textiel onder een homogene spanning volledig strak komt te hangen. Voorspanning is dan ook wat een schaduwdoek op maat van Manta Roofs onderscheidt van een regulier schaduwdoek. Het is dan ook niet zo dat wij willekeurig aan het textiel gaan trekken zodat het ogenschijnlijk strak komt te hangen. Voordat wij op locatie zijn geweest weten wij vanuit de engineering waar- en met welke spanruimtes we gaan werken zodat het maatwerk schaduwdoek strak gespannen wordt opgeleverd. De verdeelde spanning over het schaduwdoek op maat maakt dat niet alleen de wind wordt opgevangen tot windkracht 8, maar stroomt ook het water af naar de laaghangende punten. Een laaghangend punt is altijd lager dan 2,50m, want anders zit er te weinig verval tussen de punten. Het maatwerk schaduwdoek zou dan te vlak zijn zodat deze én niet meer onder voorspanning komt, én het water erin blijft staan.

  Terras schaduwdoek

  Een terras schaduwdoek is altijd een toegevoegde waarde aan uw woning. Met een terras schaduwdoek op maat heeft u de ideale manier om een fijne schaduwplek in uw tuin, terras of balkon te creëren. Los van schaduw zorgt een terras schaduwdoek tevens voor bescherming tegen de andere weersinvloeden als regen en wind. Hierdoor kunt u vaker en langer genieten van uw terras. Het tuin schaduwdoek van Manta Roofs is waterdicht zodat u ook bij een plotselinge omslag van het weer uw schaduwdoek probleemloos kunt laten hangen. Wij gebruiken uitsluitend hoogstaande materialen geïnspireerd vanuit de zeil-racerij. Een vergelijkbaar hijs- en strijkmechanisme zorgt er voor dat u zelf in staat bent het tuin schaduwdoek op- en af te breken.

  Materialen van een schaduwdoek op maat

  Het is helaas niet mogelijk met Robinia houten palen te werken. Wij werken uitsluitend met aluminium mast profielen die in elke ral-kleur kunnen worden gecoat. De reden hiervoor is simpelweg dat wij nog geen houtsoort hebben gevonden die bestand is tegen de geconcentreerde trekkracht bovenin de masten. Gemiddeld genomen staat er een trekkracht van 2 kN tot 4 kN op de bevestigingspunten onder statische toestand. De statische last wil zeggen de trekkracht die op het maatwerk schaduwdoek staat zonder rekening te houden met druk van bijvoorbeeld wind of regen. De dynamische last houdt hier wel rekening mee en deze loopt op naarmate het harder gaat waaien of regenen. Wij hebben dan ook bewust ervoor gekozen uitsluitend te werken met aluminium voor ons maatwerk schaduwdoek.