Skip to main content

Schaduwdoek

Wel of geen schaduwdoek? Vaak begint het bij een prettige ervaring op bijvoorbeeld vakantie of een prettig terras. Hoe fijn de zon ook is, nóg fijner is dat moment van verkoeling als u plaatsneemt onder een schaduwdoek. Toch is het voor thuis altijd lastig een goede beslissing te maken. Daarnaast is het een bekend cliché, maar zolang u niet weet wat u mist, dan mist u het ook niet. Des te belangrijker om verder te lezen waarom een schaduwplek wél een toegevoegde waarde is aan uw woning.

Wat kunt u verwachten van een schaduwdoek van Manta Roofs?

Schaduwdoek voor raam: privacy en een aangename temperatuur

Wanneer u een schaduwdoek voor uw raam zoekt bent bij Manta Roofs aan het goede adres. In samenwerking met Key-Doek Zeilmakerij vervaardigen, ontwerpen en plaatsen wij hoogwaardige schaduwdoeken voor het raam. Een schaduwdoek voor het raam zorgt ervoor dat het minder warm wordt binnen. Zeker tijdens de zomers die alsmaar heter worden is dit een aangename toevoeging voor uw woning. Naast de schaduwwerking binnen zorgt het ook voor een mooi schaduwpatroon buiten. Schaduwdoeken voor het raam komen er in allerlei soorten een maten, maar een dubbel gekromd schaduwdoek met onze speelse vorm is lastig te realiseren. Stormvast, lichtdoorlatend en ook nog eens warmtewerend. De kenmerkende vorm zorgt ervoor dat water wordt afgevoerd naar de lage punten en het schaduwdoek voor raam niet klappert.

Een greep uit onze projecten

Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Luxe schaduwdoek| Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast schaduwdoek met een luxe uitstraling.

Carport | Meer Informatie

Gezien de karakteristieke uitstraling van de woning was het lastig een passende overkapping te vinden.

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een schaduwdoek aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale schaduwdoek te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van Manta Roofs voor een schaduwdoek?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 10 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Kan ik heaters plaatsen onder een schaduwdoek?

  Het plaatsen van heaters is geen probleem, mits u minimaal 20 centimeter afstand bewaard tot het zeildoek.

  Wat kost een schaduwdoek?

  Wij leveren een unieke buitenruimte die onafhankelijk van het weer kan blijven staan. Wij concurreren dan ook met de vaststaande overkappingen en bevinden ons in een vergelijkbare prijsklasse. Ieder design is uniek en volledig op maat, het is dan ook lastig een prijs per vierkante meter op te stellen aangezien het zowel van de constructiematerialen als oppervlakte van het zeildoek afhangt. Wanneer u meer wil weten over uw specifieke locatie, dan ontvangen wij graag uw aanvraag inclusief foto’s en voorzien wij u telefonisch van een kostenindicatie.

  Waarom een schaduwdoek?

  Vanwege de gekte op de woningmarkt bestaat de kans dat u nog enige tijd in de huidige woning blijft. Er is een tekort aan woningen, er wordt schaamteloos overboden wat de doorstroming belemmert. Het is dan een prettig gegeven om de woning zo aangenaam mogelijk te maken. Het plaatsen van een schaduwdoek is zo’n investering waar u direct de vruchten van plukt. De extra ruimte went enorm snel en zodra het schaduwdoek staat is het haast niet meer voor te stellen hoe het was zonder. Wij krijgen dan ook veel aanvragen dat het alleen voor hoog zomer is, maar de praktijk leert dat het seizoen veel langer wordt met een schaduwdoek.

  Bescherming tegen de felle zon
  Ook op de heetste dagen van de zomer heeft u een plek die verkoeling biedt. De schaduwdoek zorgt namelijk niet alleen voor schaduw, maar zorgt er ook voor dat de tegels van het terras niet opwarmen. Dit scheelt enorm in de gevoelstemperatuur op het terras. Wij zeggen dan ook dat als men in de zon wil zitten dan zoekt u deze op, maar het hebben van plek waar je altijd naartoe kan voor verkoeling is minstens zo fijn als de warme zon.

  Veel meer dan een schaduwdoek
  Hoewel de naam erg voor de hand liggen is, namelijk: schaduw en doek doet ons schaduwdoek veel meer dan dat. Door de kenmerkende dubbele kromming kunt u deze namelijk veel langer laten hangen, ook bij slecht weer. Dit geeft een gerust gevoel wanneer u van huis bent en het weer plotseling omslaat. Naast verkoeling, biedt het namelijk bescherming tegen het felle zonlicht en blijft het meubilair droog.

  Het op- en afbreken van het schaduwdoek
  Dat is eenvoudig door een ieder te doen binnen een tijdsbestek van tien minuten. Door een ontwikkelt hijs- en strijkmechanisme is het enorm eenvoudig om het schaduwdoek strak te spannen. Om het nog makkelijker te maken zou u ervoor kunnen kiezen om lieren op de masten te plaatsen. Het meeste werk is het opvouwen en ons advies is dan ook om het op een enigszins windstille dag te doen.

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een schaduwdoek bij u thuis?
  Genieten van de voordelen die een schaduwdoek met zich mee brengt? Een echte sfeermaker zonder dat het karakter van de woning verloren gaat. Een droge plek die u ook nog eens voorziet van schaduw. Twijfel dan niet en neem contact met ons op via het formulier. Wij sterven ernaar u binnen 48 uur te contacteren en van een advies op maat te voorzien. Vervolgens werken wij uw ruimte uit in 3D zodat u een goed beeld krijgt bij de nog te realiseren zeiloverkapping.

  Voordelen schaduwdoek voor het raam

  1. Bescherming tegen het weer: een schaduwdoek voor het raam biedt bescherming tegen het weer, zoals regen en wind.

  2. Verhoogd comfort: een schaduwdoek voor het raam helpt een comfortabele sfeer te creëren door schaduw te bieden tegen direct zonlicht. Dit kan helpen de temperatuur te verlagen en het terras aangenaam te houden

  3. Flexibiliteit: een schaduwdoek voor raam van Manta Roofs biedt flexibiliteit wat betreft grootte en ontwerp. Het kan gemakkelijk worden aangepast om verschillende soorten terrassen en ramen van een mooi schaduwdoek te voorzien.

  4. Eenvoudige opzet en onderhoud: het op- en afbreken van een schaduwdoek voor raam is een relatief eenvoudig proces. Het kan snel en gemakkelijk worden gedaan, en de materialen die worden gebruikt, zijn licht en gemakkelijk te hanteren. Onderhoud is ook eenvoudig, aangezien het dak kan worden verwijderd en gereinigd wanneer nodig.

  5. Lichtdoorlatend afhankelijk van de kleurstelling. Vooral de kleuren Taupe en Mist lichten prachtig en geven direct een gezellige sfeer.

  6. Warmtewering naar binnen: wanneer u de warmte goed wilt weren doe dit dan door de warmte buiten te houden. Zodra de warmte binnen is, dan is het heel lastig deze weer naar buiten te krijgen.

  Perfecte manier om uw huis te verkoelen
  Een schaduwdoek voor uw raam is een perfecte manier om uw huis te beschermen en verkoelen tegen de felle zon. Het doek biedt een aangename schaduw en zonwering, waardoor het interieur koel en comfortabel blijft. Het doek is gemaakt van lichte stof zodat het geen opgesloten gevoel geeft en uw huis niet te warm wordt. Het doek is gemakkelijk te installeren en heeft een aantal verschillende opties waaronder verschillende kleuren, stijlen en maten. Dankzij het schaduwdoek voor uw raam hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de felle zon die uw huis binnendringt. U geniet van een rustigere omgeving in een koel en comfortabel huis.

  Privacy met een schaduwdoek voor het raam
  Een ander voordeel van een schaduwdoek voor het raam is dat het de warmte in huis reguleert. Het schaduwdoek blokkeert de directe zonnewarmte, waardoor het huis minder warm wordt. Daarnaast biedt het doek ook extra privacy. Het is gemaakt van lichte stoffen met een geweven structuur die helpt om blikken van buitenaf te weren. Dit geeft direct een gevoel van privacy, omdat u niet bang hoeft te zijn dat iemand uw huis binnenkijkt. Met een schaduwdoek voor het raam geniet u van meer privacy en een aangenamere temperatuur

  Interesse in een schaduwdoek voor het raam?
  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een schaduwdoek voor het raam voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies. U kunt ons bereiken door te bellen via +31 475 30 9000 een e-mail te sturen of het onderstaande contactformulier in te vullen.

  Volledig ontzorgt van begin tot eind
  Na uw aanvraag wordt u volledig begeleid door één van onze adviseurs. Mocht er een ontwerp uitkomen dat aan uw verwachting voldoet zodat u de opdracht aan ons verstrekt start de productie van de zeildoek overkapping. Het inmeten, produceren, vervoeren en opleveren doen wij vanuit eigen kracht. Doordat wij zo min mogelijk gebruik maken van derden zijn wij hierin voorspelbaar en komen wij onze afspraken na. Na ongeveer tien tot twaalf weken kunt u genieten van uw zeildoek overkapping.