Skip to main content

Geef sfeer aan uw terras met een tentdoek overkapping van Manta Roofs.

Met een tentdoek overkapping op maat verbindt u eenvoudig of tuin of terras met uw leefruimte waardoor deze wordt vergroot. Tevens zien wij een groei in het gebruik van tentdoek overkappingen bij bedrijven of horecagelegenheden. Een groot voordeel is het semi permanente karakter van een tentdoek, aangezien deze binnen een tijdsbestek van tien minuten zijn weg te halen. Nadat deze strak zijn gespannen zijn ze bestand tegen bijna alle weersinvloeden en kunnen zij tot windkracht 9 blijven hangen.

Wat kunt u verwachten van een tentdoek overkapping van Manta Roofs?

Een tentdoek overkapping is de ultieme sfeermaker

Samen met u kijken wij op locatie naar de mogelijke bevestigingspunten voor een tentdoek overkapping op maat. Door middel van een 3D schets kunnen wij op locatie wijzigingen aanbrengen en laten zien hoe het tentdoek er daadwerkelijk komt uit te zien. Belangrijke zaken zijn hierbij onder anderen de lichtinval, waterafvoer en een goed schaduwpatroon. Vaak zien wij dat onze klanten het seizoen verlengen met een tentdoek overkapping op maat. De voornaamste reden hiervoor is dat het een prettige ruimte vormt om onder plaats te nemen. Aan het einde seizoen, wanneer het weer kouder wordt dan bergt u het tentdoek eenvoudig op en heeft u weer vrij zicht de tuin in. Heeft u liever het tentdoek het hele jaar hangen? Dat is geen enkel probleem aangezien onze oplossingen probleemloos het hele jaar kunnen blijven hangen zonder dat u het tentdoek opnieuw moet ‘aanspannen’.

Een greep uit onze projecten

Hypar-overkapping-stormvast-verwijderbaar-manta-roofs
Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Terrasoverkapping-zeildoek-op-maat-stormvast-verwijderbaar-design
Luxe tentdoek | Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast zonnedoek op maat met een luxe uitstraling.

Terrasoverkapping_entree_valkenburg
La Caverne | Tentdoek Entree

De karakteristieke mergelgroeve van La Caverne wordt vandaag de dag gebruikt als evenementenlocatie. Dit magische decor hebben wij voorzien van een passende overkapping bij de entree.

Horeca_overkapping_waterdicht
Golfclub | Waterdicht tentdoek

Deze Belgische Golfclub heeft stevig ingezet op een volledige renovatie. Onze moderne uitstraling sloot perfect aan op hun restyling voor de komende jaren.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een tentdoek overkapping aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale tentdoek als terrasoverkapping te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van een tentdoek overkapping van Manta Roofs?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 12 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Wat is de gemiddelde levensduur?

  De levensduur van een zeildoek overkapping is afhankelijk van de ruimte waarin het wordt geplaatst.  Een carport in een bosrijke omgeving zal eerder aan vervanging toe zijn dan een zeildoek terrasoverkapping die enkel ’s zomers hangt. Gemiddeld genomen gaat een zeildoek overkapping dan ook zo’n 10 jaar mee. Mocht u een vervangend zeildoek willen dan betaalt u slechts voor het doek. De geplaatste constructie hoeft daarvoor niet vervangen te worden.

  Kan ik het tentdoek als terrasoverkapping makkelijk op- en afbreken?

  Na de oplevering bent u zelf in staat de tentdoek overkapping op te zetten en indien nodig af te breken. De insteek van ons product is echter wel om als hij staat hem voor een langere periode te laten staan. Onze overkappingen lenen zich minder goed voor degenen die graag per dag bekijken of zij zonwering willen hebben. Gemiddeld genomen duurt het zo’n vijftien minuten om het systeem af te breken. Vervolgens stopt u het zeildoek in een tas van 1m bij 1,5m en kunt u hem opbergen. Let wel, doe dit op een enigszins windstille dag.

  Zijn de waterdichte tentdoeken als terrasoverkapping van Manta Roofs bestand tegen storm?

  De tentdoek overkappingenn zijn erop berekend bestand te zijn tegen 8 Bft (62-74 km/u) .

  Tentdoek overkapping opbergen

  Zowel voor het op- en afbreken van het tentdoek is geen machinerie vereist. Door middel van het hijs- en strijk systeem op de masten of gevelbevestigingen kan u binnen tien minuten het systeem opspannen of naar beneden halen. Het tentdoek op maat bergt u vervolgens eenvoudig op in een bijgeleverde tenthoes. Deze tenthoes is ongeveer een meter bij anderhalve meter en bergt gemakkelijk binnen op.

  De voordelen van een tentdoek overkapping

  • Onafhankelijk van het weer buiten zitten
  • Waterdicht
  • Bestand tegen hoge windsnelheden
  • Maatwerk advies aan huis
  • Flexibel in mogelijkheden

  Een waterdicht tentdoek als terrasoverkapping bevestigen

  Bij het hijsen van een waterdicht tentdoek is het van belang dat het textiel onder voorspanning komt. Zodat er bij regenval geen waterzak ontstaat en u dit niet handmatig er af hoeft te halen. Uiteraard informeren we u bij de laatste afspraak hoe u dit het beste kunt aanpakken. Het waterdichte tentdoek kunt u vervolgens zelf binnen vijftien minuten op- en afbreken. Zo kunt u er na het warme seizoen voor kiezen om het tentdoek af te breken zodat u alle lichtinval en het zicht richting de tuin weer open is.

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een tentdoek overkapping om uw tuin te overkappen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 24 uur van een passend advies te voorzien.

  Volledig ontzorgt van begin tot eind

  Na uw aanvraag wordt u volledig bij de hand genomen door één van onze adviseurs. Mocht er een ontwerp uitkomen die aan uw verwachting voldoet zodat u de opdracht verstrekt start de productie. Het inmeten, produceren, vervoeren en opleveren doen wij vanuit eigen kracht. Doordat wij zo min mogelijk gebruik maken van derden zijn wij hierin voorspelbaar en komen wij onze afspraken na. Nadien bent u helemaal instaat uw tentdoek overkapping op- en af te breken.

  Duurzaamheid van een tentdoek

  Gemiddeld genomen gaan onze tentdoek overkappingen tien jaar mee. Dit is afhankelijk van de omgeving en of deze wordt afgebroken of het hele jaar blijft staan. Zo is een bosrijke omgeving schadelijker voor een tentdoek overkapping dan een kantoortuin zonder groen. In de tussentijd kan u er bij ons voor kiezen om uw tentdoek te laten reinigen. Hiervoor kunt u een afspraak maken zodat wij het tentdoek komen halen, reinigen en weer komen terugbrengen. De tentdoek overkapping bent u dan vier weken kwijt en dit wordt dan ook vaak in het najaar gedaan. Let wel, wij raden aan dit niet jaarlijks te doen aangezien het ten koste gaat van de vuil en waterafstotende coating van het tentdoek.