Skip to main content

Een zeildoek overkapping plaatsen

Geef sfeer aan uw terras met een zeildoek overkapping van Manta Roofs. Een groot voordeel van een zeildoek overkapping is de levensduur. Een op maat gemaakte overkapping van zeil kan tot wel tien jaar meegaan door zijn perfecte pasvorm. Omdat hier geen ruimte voor speling is plaatsen wij eerst de constructie. Deze kan bestaan uit aluminium masten, boom- of wandbevestigingen. Deze worden aan de hand van een 3D schets aan u gepresenteerd zodat u uw zeildoek overkapping in uw eigen tuin kunt ‘zien’ en deze ‘werkelijkheid’ wordt.

Wat kunt u verwachten van een zeildoek overkapping van Manta Roofs?

Overkapping zeil waterdicht

Zelf bepalen wanneer u buiten zit. Met een overkapping zeil dat waterdicht is, bent u niet langer afhankelijk van het weer. Het overkapping zeil van Manta Roofs is stormbestendig tot 8 Bft vanwege de dubbele kromming in combinatie met zogeheten voorspanning. Het is niet mogelijk water te laten afvoeren met maar drie punten. Dit heeft er alles mee te maken dat de kracht die nodig is om een vlak textiel onder spanning te zetten, oneindig is. Derhalve maken wij uitsluitend overkapping zeil waterdicht die bestaan uit vier of meer bevestigingspunten. Deze zorgen ervoor dat het water gekanaliseerd wordt afgevoerd naar de laaghangende punten en dat het waterdicht zeil overkapping eenvoudiger wordt strak gespannen. Het is dan ook belangrijk samen met u te kijken naar de juiste plaatsbepaling van deze lage punten. Tevens wordt de wind begeleid waardoor het textiel nooit gaat klapperen in de wind. Dit maakt een overkapping zeil tevens stormvast.

Een greep uit onze projecten
Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Luxe schaduwdoek| Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast schaduwdoek met een luxe uitstraling.

Carport | Meer Informatie

Gezien de karakteristieke uitstraling van de woning was het lastig een passende overkapping te vinden.

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoek overkapping aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact
Neem contact op om vrijblijvend uw ideale zeildoek overkapping te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van een Manta Roofs zeildoek overkapping?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 12 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Wat is de gemiddelde levensduur?

  De levensduur van een zeildoek overkapping is afhankelijk van de ruimte waarin het wordt geplaatst.  Een carport in een bosrijke omgeving zal eerder aan vervanging toe zijn dan een zeildoek terrasoverkapping die enkel ’s zomers hangt. Gemiddeld genomen gaat een zeildoek overkapping dan ook zo’n 10 jaar mee. Mocht u een vervangend zeildoek willen dan betaalt u slechts voor het doek. De geplaatste constructie hoeft daarvoor niet vervangen te worden.

  Kan ik de zeildoek overkapping makkelijk op- en afbreken?

  Na de oplevering bent u zelf in staat de zeildoek overkapping op te zetten en indien nodig af te breken. De insteek van ons product is echter wel om als hij staat hem voor een langere periode te laten staan. Onze overkappingen lenen zich minder goed voor degenen die graag per dag bekijken of zij zonwering willen hebben. Gemiddeld genomen duurt het zo’n vijftien minuten om het systeem af te breken. Vervolgens stopt u het zeildoek in een tas van 1m bij 1,5m en kunt u hem opbergen. Let wel, doe dit op een enigszins windstille dag.

  Zijn de zeildoek overkappingen bestand tegen storm?

  De zeildoeken zijn erop berekend bestand te zijn tegen 8 Bft (62-74 km/u) .

  Zeiloverkapping

  Een schaduwdoek, het woord zegt het al, richt zich op schaduw. Een doek voor de schaduw. Bij prachtig windstil weer doet deze ook wat het moet doen. Echter, belangrijk bij het creëren van een goed schaduwpatroon is de stand van de zon die gedurende de dag verandert. Mogelijk kent u het wel dat ’s avonds de parasol soms tot wel 2 meter van de tafel vandaan staat om u van schaduw te voorzien. De reden hiervoor is eenvoudig. In een schaduwdoek zit geen hoogteverschil tussen de punten, of beter gezegd: kromming in het doek.

  Een zeiloverkapping daarentegen doet veel meer dan het terras voorzien van schaduw.. Het daadwerkelijk overkappen van de daarvoor bedoelde ruimte. Lichtdoorlatend, waterdicht en stormbestendig tot 8 Bft. Uw terras krijgt direct een moderne uitstraling en u bepaalt zelf hoe lang uw buitenseizoen wordt omdat u de zeiloverkapping eenvoudig kan op- en afbreken. Dit duurt slechts tien minuten, ongeacht de oppervlakte van het zeil.

  Waarom een zeiloverkapping mogelijk de beste optie is

  Voorafgaand aan ons bezoek is vaak het idee van een overkapping al geplant. U probeert zich voor te stellen hoe uw terras eruit komt te zien met deze extra ruimte. Voor de traditionele overkappingen zijn er een aantal vraagtekens die wij veel te horen krijgen.

  – De woning is ouder dan de nieuwe overkapping, past het dan nog wel in de stijl van de woning?

  – Met een dichte overkapping hebben we nog steeds het idee dat we binnen zitten

  – Welke zichtlijnen blijven er behouden de tuin in?

  – Blijft er wel genoeg lichtinval behouden in de woning?

  – Wordt het niet te warm onder een vaste overkapping?

   

  Deze twijfels kunnen uiteindelijk de voordelen van een overkapping overschaduwen waardoor er weer een jaar niets wordt geplaatst. Dit terwijl een zeiloverkapping rekening houdt met bovenstaande zonder te hoeven inleveren. Door de moderne uitstraling past het namelijk bij iedere woning, karakteristiek of juist modern. Door de afwisseling van hoge en lage punten ervaart u echt dat u buiten zit. De belangrijke zichtlijnen daar plaatsen wij juist hoge punten om in de richting van de ondergaande zon juist een lager punt te maken. Ook bepaalt u met de kleurstelling de hoeveelheid licht die wordt behouden in de woning en tot slot zal het door de open structuur nooit warm worden onder de zeiloverkapping.

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoek overkapping? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 24 uur van een passend advies te voorzien.

  Zeiloverkapping op maat

  Een zeiloverkapping op maat is een perfecte oplossing wanneer u op zoek bent naar een mooie, stijlvolle en duurzame overkapping voor uw tuin. Het is een flexibele oplossing, die u kunt aanpassen naar uw eigen persoonlijke wensen, zodat hij helemaal bij uw tuin en stijl past. Met een zeiloverkapping op maat kunt u uw tuin een mooie, stijlvolle en moderne uitstraling geven, waar u eindeloos van kunt genieten.

  Stijlvol & duurzaam
  Een zeiloverkapping op maat is een uitstekende oplossing wanneer u op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle oplossing voor uw tuin. Ze zijn gemaakt van duurzaam en UV-bestendig materiaal, waardoor ze jarenlang meegaan. Bovendien zijn ze licht van gewicht en eenvoudig te monteren. Ze zijn ook eenvoudig te onderhouden, wat betekent dat u jarenlang kunt genieten van uw stijlvolle overkapping. Een zeildoek op maat is tevens verwijderbaar, zodat u het zeildoek ook weer eenvoudig op kunt bergen. Omdat een zeiloverkapping op maat zo flexibel is, kunt u hem aanpassen naar uw persoonlijke wensen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren, stijlen en materialen, waardoor u een unieke overkapping kunt creëren.

  Op maat gemaakt
  Wanneer u op zoek bent naar een duurzame, moderne en stijlvolle overkapping voor uw tuin, is een zeiloverkapping op maat de perfecte oplossing. U kunt kiezen uit verschillende stijlen en materialen, waardoor u een unieke overkapping kunt creëren, die helemaal bij uw tuin en stijl past. Bovendien kunt u het ontwerp en grootte aanpassen naar uw locatie, waardoor de overkapping perfect past. Kortom, een zeiloverkapping op maat is de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle, duurzame en moderne overkapping voor hun tuin.

  Een zeiloverkapping op maat behoudt lichtinval
  Overdag blijft u met natuurlijk daglicht een aangename warme verlichting in uw kamer houden. Zeker met de lichtere zandtinten als Taupe of Sandstone. Zodra de schemering valt bepaalt u zelf de kleur van een zeiloverkapping op maat met verlichting. U licht niet langer van boven naar beneden, maar juist andersom zodat het membraan wordt aangelicht. Creëer hiermee uw gewenste sfeer en geniet van een aangename akoestiek om onder plaats te nemen.

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeiloverkapping op maat bij u thuis?
  Genieten van de voordelen die een zeiloverkapping op maat met zich mee brengt? Een echte sfeermaker zonder dat het karakter van de woning verloren gaat. Een droge plek die u ook nog eens voorziet van schaduw en bescherming biedt tegen de felle zon. Twijfel dan niet en neem contact met ons op via het formulier. Wij sterven ernaar u binnen 48 uur te contacteren en van een advies op maat te voorzien. Vervolgens werken wij uw ruimte uit in 3D zodat u een goed beeld krijgt bij de nog te produceren zeiloverkapping op maat.