Skip to main content

Zonnezeil op maat

Met ons kunt u een zonnezeil op maat laten maken dat het intense zonlicht dempt en een sfeervolle buitenruimte creëert met voldoende lichtdoorlatendheid. Dit maatwerk zonnezeil biedt tegelijkertijd verkoeling en bescherming tegen schadelijke UV-straling. Door slim gebruik te maken van verschillende lichtinvalshoeken en een dubbele kromming, zorgt Manta Roofs voor een ruim oppervlak met schaduw. Onze ontwerpen worden aangepast aan uw woning en maken elke creatie uniek en persoonlijk.

Wat kunt u verwachten van een zonnezeil op maat van Manta Roofs?

Stormvast zonnezeil

Is een zonnezeil stormvast? Deze vraag wordt veel gezocht op het internet. De vraag is dan ook lastig om eenduidig te antwoorden. Dit omdat het ten eerste van belang is een definitie te geven aan het begrip: stormvast. Een stormvast spanzeil op maat bestaat namelijk niet als het tot en met orkaankracht zou moeten blijven staan. Stormbestendig is mogelijk geschikter, maar als wij spreken van een stormvast zonnezeil dan zijn deze berekend om bestand te zijn tegen een windkracht van 8 Bft. Dat wil zeggen windkracht 8 met windsnelheden tussen de 62 en 74 kilometer per uur. Kenmerkend van dergelijke windsnelheden is dat lopen zeer moeizaam gaat. Wordt er extremer weer voorspeld? Ons advies is dan om ook een stormvast zonnezeil naar beneden te halen.
Zowel de eigenschappen van het zonnezeil als de grootte hebben een grote invloed op de mate van stormvastheid. Belangrijk hierbij is onze kenmerkende dubbele kromming. Deze zorgt ervoor dat de wind wordt begeleid, zonder dat het zonnezeil gaat klapperen in de wind. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de vele aanbieders van reguliere schaduwdoeken. Wanneer wij de vraag stellen wat het als eerst zou begeven tijdens een hevige storm, is men geneigd te denken dat het zonnezeil zou scheuren. Echter, leert de praktijk dat de bevestigingspunten aan de masten, gevel of bomen belangrijker zou zijn. De constructie is immers zo sterk als de zwakste schakel. Bij Manta Roofs maken we dan ook uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen uit de wereld van de jachtbouw en zeilracerij.

Een greep uit onze projecten

Hypar | Minimalistische uitstraling

Geschikt voor ruimtes tot 30 m2
4 bevestigingspunten
12 kg bij grootste oppervlakte

Luxe schaduwdoek| Bungalow woning

De doelstelling was een stormvast schaduwdoek met een luxe uitstraling.

Carport | Meer Informatie

Gezien de karakteristieke uitstraling van de woning was het lastig een passende overkapping te vinden.

Vergunningsvrije Overkapping | Geleen

Een parasol voldeed niet aan het gewenste schaduwpatroon, maar men wilde niet nog een bouwwerk plaatsen in de tuin.

Laat u inspireren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoek overkapping aan huis? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 48 uur van een passend advies te voorzien.

Meet The Team

We zijn een divers team actief in de Benelux met een passie voor textiel architectuur. Daarom werken we samen met verschillende organisaties en partners om te blijven innoveren voor een duurzame toekomst.

“De klussen zijn erg divers en we komen op gave locaties. De opleveringen zijn veruit de leukste dagen door de reacties van de klanten.”

G. HertenInstallateur van Manta Roofs
Demontabele_overkapping_van_textiel
Ontwerp & Acquisitie

Bart Weesing

Een enthousiaste Marketeer die per toeval verzeild is geraakt in de wereld van textiel. Inmiddels na drie jaar is mijn bijbaan uitgegroeid tot mijn passie. Na drie leerzame jaren zijn wij trots op het nieuwe bedrijf dat nauw samenwerkt met Key doek Zeilmakerij. Haast onwerkelijk dat alles wat ik de afgelopen jaren aan ervaring heb op gedaan samenkomt en de weg vrijmaakt voor een (hopelijk) mooie toekomst.

De drive om de hoogste kwaliteit te leveren resulteert in de mooie projecten die we hebben gedaan. Een perfecte maatwerk overkapping waardoor ik al veel mooie plekken heb mogen bezoeken en mensen blij mee heb gemaakt.

verwijderen_van_een_zeildoek
Vervaardiging & Logistiek

Joris Mulders

Een gepassioneerde zeilmaker die als 12-jarige jongen is begonnen in het familie bedrijf Key-Doek Zeilmakerij als autowasser en veger. Gaandeweg leerde ik alle facetten van dit brede vakgebied. Op mijn 18e ben ik begonnen met het maken van mijn eerste zonnezeilen en heb ik in het bedrijf kennis gemaakt met alle vormen, maten en toepassingen van zeil en textiel. Na ongeveer 2000 zonnezeilen, ervaring opdoen in het binnen-en buitenland, cursussen en bijscholingen volgen kwamen de design-overkappingen op mijn pad en ben ik hier inmiddels in gespecialiseerd. Naast zijn werkzaamheden bij Key-Doek was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Manta Roofs.

Binnen Manta Roofs kan ik mijn nodige ervaring als zeilmaker goed inzetten en wordt mijn passie nog meer aangewakkerd om innovatief te zijn en een top product te vervaardigen. Het is mijn doel om iedere keer weer de perfecte overkapping voor de klant te ontwikkelen.

Zeiloverkapping_plaatsen
Installateur

Guus Herten

Guus Herten, aangenaam. Ik werk al vele jaren met plezier voor Key-Doek Zeilmakerij. Alles wat met zeil te maken heeft hebben wij al eens in ons handen gehad.

Wanneer u kiest voor een overkapping van Manta Roofs is de kans groot dat ik bij u langskom. Wij zetten het project uit en plaatsen de constructie. Ook bij de oplevering zal er één van ons aanwezig zijn.

Graag tot snel en een hartelijke groet,

Guus.

Plaatsing_horeca_overkapping
Installateur

Davy Peeters

Hallo,

mijn naam is Davy Peeters. Vanaf mijn 17e loop ik mee bij Key-Doek Zeilmakerij. Met Manta Roofs komen we op gave locaties en leveren we een mooi product.

Samen met Guus hebben wij al een hoop projecten samen opgepakt. De kans is groot dat ik bij jullie langskom als jullie besluiten een zeiloverkapping te plaatsen.

Graag tot snel,

Davy.

3D Designs

A. van Vliet

Mijn naam is A. van Vliet,

Sketchup is de omgeving waarin ik mij comfortabel voel. Ter voorbereiding van de afspraak op locatie werk ik de 3D presentatie uit. Slechts een aantal foto’s en de locatie van Google heb ik nodig om uw ruimte in 3D te zetten. Van huizen, restaurants tot aan complete parken heb ik in 3D gevisualiseerd.

De variëteit in potentiële projecten van Manta Roofs is wat het leuk maakt om voor hen te tekenen.

Get in contact

Neem contact op om vrijblijvend uw ideale zeildoek overkapping te bespreken

  Faq

  Veelgestelde vragen

  Wat is de levertijd van Manta Roofs voor een zonnezeil op maat?

  De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 10 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

  Kan ik heaters plaatsen onder een stormvast zonnezeil op maat?

  Het plaatsen van heaters is geen probleem, mits u minimaal 20 centimeter afstand bewaard tot het zeildoek.

  Wat kost een stormvast zonnzeil op maat?

  Wij leveren een unieke buitenruimte die onafhankelijk van het weer kan blijven staan. Wij concurreren dan ook met de vaststaande overkappingen en bevinden ons in een vergelijkbare prijsklasse. Ieder design is uniek en volledig op maat, het is dan ook lastig een prijs per vierkante meter op te stellen aangezien het zowel van de constructiematerialen als oppervlakte van het zeildoek afhangt. Wanneer u meer wil weten over uw specifieke locatie, dan ontvangen wij graag uw aanvraag inclusief foto’s en voorzien wij u telefonisch van een kostenindicatie.

  Meer ruimte buitenshuis met een zonnezeil op maat

  Met een zonnezeil op maat kunt u meer ruimte buiten het huis creëren, een sfeervol terras maken en uw buitenleven verlengen. Door het stormvaste design kunt u zelf bepalen wanneer u buiten bent, ongeacht het weer. Mocht u het zonnezeil op maat willen afhalen, dan is dit mogelijk binnen tien minuten, zonder de hulp van anderen. Bovendien is een Manta Roofs zonnezeil, dankzij het demontabele karakter, meestal vergunningsvrij te plaatsen. Voor de fundering wordt namelijk geen gebruik gemaakt van beton, maar schroeffundamenten.

  Perfect alternatief voor een parasol
  Een zonnezeil is een ideaal alternatief voor de lompe voet van een parasol. De constructie van een zonnezeil op maat is namelijk vrij dragend. Zo beslist u zelf hoe u het terras wil indelen. Het zonnezeil biedt onder alle weersomstandigheden ultieme vrijheid en bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon. Bovendien geeft het een mooie en sfeervolle schaduwplek. Het zonnezeil is op maat gemaakt, waardoor het perfect past bij uw tuin.

  Zonnezeil in verschillende kleuren

  Onze zonnezeilen op maat zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van neutrale grijstinten tot heldere kleuren. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om de perfecte kleur te vinden die bij hun huis en stijl past. Ons op maat gemaakte zonnezeil biedt een luxe en aantrekkelijke uitstraling, terwijl het tegelijkertijd een schaduwrijk gebied creëert in uw tuin of op uw terras.

  Geniet van het buitenleven met een zonnezeil op maat
  Met Manta Roofs kunnen gebruikers genieten van het buitenleven, zowel in de zomer als in de winter. Dit komt door de lichtdoorlatende zeilen die een natuurlijke lichtinval binnenshuis behouden. De speciale vormgeving en het gebruik van lichtgewicht textielmateriaal maken dit mogelijk. Bovendien is het mogelijk om attributen, zoals heaters, geluidsinstallaties en ledverlichting te plaatsen die de terrasbeleving nóg completer maken. U kunt ook met een gerust hart de barbecue aansteken, mits u een minimale afstand behoudt, zodat uw feestje of partij niet wordt verstoord door schade aan het zeil.

  Interesse in een zonnezeil op maat?
  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zonnezeil op maat om uw seizoen te verlengen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 24 uur van een passend advies te voorzien.