Skip to main content

Door de vorm en optimale spanning van het textiel. Met een vooruitzicht op warmere zomers met bbq’s, nazitten in de tuin of wakker worden met een heerlijke kop koffie. Dan biedt een schaduwdoek uitkomst om hier nog langer van te genieten. Zeker op de momenten waarop de zon op zijn felst is dan is het prettig een schaduwplek te hebben. Naast het creëren van schaduw, biedt een overkapping van Manta Roofs nog veel meer voordelen. Deze kan u namelijk gerust laten hangen, zelfs wanneer het weer omslaat. 

Minimaal vier bevestigingspunten om het klapperen te verminderen

De schaduwdoeken van ons bestaan altijd uit minimaal vier bevestigingspunten. Waarvan er twee laag en twee hoog zijn. Hierdoor ontstaat er een dubbel gekromd doek waarbij het water wordt afgevoerd naar de lage punten. Tevens stelt dit ons in staat het doek dusdanig onder spanning te zetten dat het nauwelijks beweegt in de wind. De druk van onder (wind) en van boven (neerslag) wordt moeiteloos opgevangen waardoor u niet eindeloos hoeft na te spannen. 

Wij gebruiken geen stretch materiaal

In tegenstelling tot de markt van de verhuur voor bijvoorbeeld festivals of evenementen rekt ons materiaal niet. Daar wordt veelal gebruik gemaakt van stretchtenten met enorme constructies om het geheel te plaatsen en weer weg te halen. Dat is maar goed ook, want de windbelasting om dergelijke constructies is enorm. Het vervelende van stretch materiaal voelt u waarschijnlijk al aankomen, dat is namelijk de rek. Om dezelfde spanning te genereren moet u iedere keer nét iets harder trekken. Dat is bij de schaduwdoeken van Manta Roofs niet het geval. Voorafgaand aan het leveren berekenen wij het doek dusdanig dat het altijd nét voor de breeklast onder spanning wordt gezet. Doordat er geen rek meer is blijft het dus altijd eenvoudig het doek op- en af te breken. 

De vorm is van essentieel belang

Het vinden van de juiste vorm is essentieel voor een functioneel schaduwdoek. Wij zien erop toe dat het ontwerp technisch haalbaar blijft, maar er tegelijkertijd rekening wordt gehouden met uw wensen. Dit tekenen wij uit aan tafel tot er een ontwerp volgt wat hieraan voldoet. Hierbij wordt een complete 3D schets + schaduwanalyse aan u gepresenteerd. 

Interesse in een design schaduwdoek? 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een schaduwdoek voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies  U kunt ons bereiken door te bellen via +31 (0)475 4841 40, een e-mail te sturen of het onderstaande contactformulier in te vullen.

Wij streven er naar binnen 24 uur contact met u op te nemen om een inventarisatie van uw wensen op te maken.

Verwijderbare_fundering_carport_doek

Leave a Reply