Skip to main content

Horeca overkapping

Geef sfeer aan uw terras met een horeca overkapping van Manta Roofs.

Een horeca overkapping zorgt voor een langere bezetting van uw terras in warme tijden, maar ook tijdens de naderende koude dagen. Met een horeca zeildoek heeft u een originele overkapping die ongetwijfeld in het oog springt. Naast dat u het terrasseizoen verlengd brengt het direct een aangename sfeer die men vaak met vakantie associeert. Verder is het volledige terras vrij van masten  met een horeca overkapping waardoor u helemaal vrij bent om uw terras in te delen naar uw wens. Op basis van deze wensen maken wij een op maat gemaakt design waarbij onder anderen rekening wordt gehouden met het schaduwpatroon, zichtlijnen en lichtdoorlatendheid.

Het schaduwpatroon van een horeca zeildoek.

Voorafgaand aan een afspraak op locatie werken wij een volledige 3D animatie uit van uw terras. Met satellietfoto’s bepalen wij de maatvoering en kunnen wij realistische schaduwanalyses laten zien. Hier wordt extra aandacht gespendeerd aan de belangrijke momenten als lunchtijd en de aanvang van het diner. Dit wordt als zeer prettig ervaren, aangezien u bij oplevering precies kan aangeven vanaf hoe laat bepaalde tafels in de zon- of schaduw zitten. Verder kunnen wij met gebruik van een app de daadwerkelijke baan van de zon laten zien en op basis daarvan een aantal ontwerpen presenteren van de horeca overkapping

De vakantiesfeer van een horeca overkapping

Maak uw terrasbeleving compleet met verlichting uw terras ook ’s avonds mensen blijft aantrekken. Wij raden aan om het horeca zeildoek van onder aan te lichten bij de lage punten. De MiLight breedstralers lenen zich hier uitstekend voor. Deze kunnen met een app vanaf uw mobiel worden bediend om bijvoorbeeld een tijd in te stellen waarop zij aangaan. Zo bepaalt u zelf de kleur en daarmee de sfeer die u wilt creëren onder uw horeca overkapping. Manta Roofs helpt u graag met het vinden van de juiste verlichting, maar wij sluiten deze zelf niet aan. Wel zorgen wij voor de mogelijkheid dat de lampen kunnen worden bevestigd in de masten.

Een verwijderbaar alternatief

Een horeca overkapping is semi-permanent en wordt geleverd in een tas van 0,5 vierkante meter die tien tot dertig kilogram weegt. Bij de laatste afspraak wordt u geïnstrueerd hoe deze eenvoudig kan op- en afbreken. Dit alles binnen een tijdsbestek van vijftien minuten. Om het horeca zeildoek stormvast te maken is de voorspanning essentieel. Dat wil zeggen: het verbruiken van de rek van de garens. Dit doet u door bij de daarvoor bedoelde punten de horeca overkapping op te spannen. Om het zeildoek weer af te breken, zorgt u er bij deze punten juist voor dat de spanning eraf gaat. Zo kan u ook eenvoudig besluiten om tijdens speciale gelegenheden als Kerst of Oud en Nieuw het systeem weer tijdelijk op te spannen.

Een horeca zeildoek op maat

Vanuit Manta Roofs leveren wij uitsluitend maatwerk. Wij nemen hier dan ook uitgebreid de tijd voor om tot een definitief ontwerp te komen. Zodra er een opdrachtbevestiging volgt dan wordt er eerst een afspraak gemaakt voor het plaatsen van de bevestigingspunten. Hier is het nog mogelijk eventuele laatste wijzigingen door te voeren. Nadien wordt er gemeten en wordt er door een textiel architect een 2D snijplan opgesteld waarna wij kunnen produceren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van horeca overkapping om uw seizoen te verlengen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij streven ernaar u binnen 24 uur van een passend advies te voorzien.

Faq

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd van Manta Roofs voor een horeca overkapping?

De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 10 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

Wat maakt een zeildoek overkapping geschikt voor de horeca?

U kunt uw gasten onafhankelijk van het weer laten genieten van het terras. Daarnaast geeft het direct een luxe uitstraling die zij zich zullen herinneren. Compleet met heaters en verlichting dat bent u ervan verzekerd een goede indruk te maken. Verder heeft u niet langer last van de voet van een parasol of palen midden op het terras. De horeca overkapping is namelijk vrij dragend in het midden en geeft u de vrijheid het terras in te delen zoals u dat wilt. 

Kan ik heaters plaatsen onder de zeildoek overkapping?

Het plaatsen van heaters is geen probleem, mits u minimaal 20 centimeter afstand bewaard tot het zeildoek. 

Zitten mijn gasten nu de hele dag in de schaduw?

Nee, het schaduwpatroon veranderd gedurende de dag. Wij laten dit zien door middel van een schaduwanalyse in de uitgewerkte 3D schets. Wat we vaak terug zien is dat tijdens de lunchtijd wanneer het echt warm is het terras voorzien is van schaduw. Naarmate het later wordt zijn er gedeeltes van het terras in de zon zodat uw gasten kunnen kiezen. Dit wordt mede veroorzaakt door de afwisseling van hoge- en lage punten van het zeildoek.