Skip to main content

Terrasoverkapping

De voordelen van het hebben van een terrasoverkapping

Overwegen jullie om een terrasoverkapping te laten plaatsen? Lees dan vooral verder. Een terrasoverkapping heeft namelijk veel voordelen en is een echte toevoeging aan uw wooncomfort. Het is een cliché, maar zolang je niet weet wat je mist, dan mis je het ook niet. Daarom schrijven wij graag voor je uit wat er zo fijn is aan het hebben van een terrasoverkapping.

Een uitbreiding van je woonruimte

Vanwege de gekte op de woningmarkt bestaat de kans dat jullie in de huidige woning blijven. Er is een tekort aan woningen, er wordt schaamteloos overboden wat de doorstroming belemmert. Het is dan een prettig gegeven om de woning zo aangenaam mogelijk te maken. Het plaatsen van een terrasoverkapping is zo’n investering waar je direct de vruchten van plukt. Omdat de terrasoverkapping van zeildoek kan blijven staan wordt het een onderdeel van de woonruimte. Je kan het inrichten als leeshoek, een comfortabele loungeplek of compleet eetgedeelte.

Geniet van het buitenleven met een terrasoverkapping

Dat frisse lucht een ieder goed doet dat is geen geheim, maar dat een terrasoverkapping er daadwerkelijk voor zorgt dat je meer buiten bent weten veel mensen niet. Sla de terrasdeuren open en je stapt veel makkelijker naar buiten omdat hier een prettige en beschermde plek is. Onder het comfort van beschutting, sfeer en een verkoelde plek ben je sneller geneigd dat kopje koffie buiten te drinken.

Bescherming tegen de felle zon

Ook op de heetste dagen van de zomer heeft u een plek die verkoeling biedt. De terrasoverkapping zorgt namelijk niet alleen voor schaduw, maar zorgt er ook voor dat de tegels van het terras niet opwarmen. Dit scheelt enorm in de gevoelstemperatuur op het terras. Wij zeggen dan ook dat als men in de zon wil zitten dan zoekt u deze op, maar het hebben van plek waar je altijd naartoe kan voor verkoeling is minstens zo fijn als de warme zon.

Een terrasoverkapping wordt onderdeel van de woonruimte

Onze terrasoverkappingen zijn geschikt om het hele jaar te blijven staan. Echter, merken wij dat veel van onze aanvragen zicht richten op de warmste maanden van het jaar. Natuurlijk is de terrasoverkapping dan erg fijn om te hebben, maar de praktijk leert dat men de terrasoverkapping veel langer laat staan dan de heetste maanden. De reden hiervoor is eenvoudig. De overkapping wordt onderdeel van de woonruimte én het zicht de tuin in. Wij hebben zelfs reacties gekregen dat men ’s winters de overkapping miste omdat de tuin er zo kaal uit zag.

Het op- en afbreken van de terrasoverkapping

Dat is eenvoudig door een ieder te doen binnen een tijdsbestek van tien minuten. Door een ontwikkelt hijs- en strijkmechanisme is het enorm eenvoudig om de terrasoverkapping strak te spannen. Om het nog makkelijker te maken zou u ervoor kunnen kiezen om lieren op de masten te plaatsen. Het meeste werk is het opvouwen en ons advies is dan ook om het op een enigszins windstille dag te doen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een terrasoverkapping bij u thuis?

Genieten an de voordelen die een terrasoverkapping teweeg brengt? Een echte sfeermaker zonder dat het karakter van de woning verloren gaat. Een droge plek die u ook nog eens voorziet van schaduw. Twijfel dan niet en neem contact met ons op via het formulier. Wij sterven ernaar u binnen 48 uur te contacteren en van een advies op maat te voorzien. Vervolgens werken wij uw ruimte uit in 3D zodat u een goed beeld krijgt bij de nog te realiseren zeiloverkapping.

Faq

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd van Manta Roofs voor een terrasoverkapping?

De verwachte levertijd vanaf het verstrekken van de opdracht is 8  tot 10 weken. Wij zetten alles in het werk om deze levertijd te halen. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, dan brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. In het productieproces wordt u per mail geüpdatet tijdens de verschillende fases van het project. Verder is uw accountmanager doorgaans bereikbaar om u van informatie te voorzien.

Wat maakt een terrasoverkapping anders dan een schaduwdoek?

Een schaduwdoek is enkel voor het creëren van schaduw. Een zeildoek overkapping biedt naast schaduw, ook beschutting, klappert niet en kan het hele jaar blijven hangen. Zelfs wanneer plotseling het weer omslaat hoeft u zich geen zorgen te maken.

Kan ik heaters plaatsen onder de terrasoverkapping?

Het plaatsen van heaters is geen probleem, mits u minimaal 20 centimeter afstand bewaard tot het zeildoek.

Wat kost een terrasoverkapping?

Wij leveren een unieke buitenruimte die onafhankelijk van het weer kan blijven staan. Wij concurreren dan ook met de vaststaande overkappingen en bevinden ons in een vergelijkbare prijsklasse. Ieder design is uniek en volledig op maat, het is dan ook lastig een prijs per vierkante meter op te stellen aangezien het zowel van de constructiematerialen als oppervlakte van het zeildoek afhangt. Wanneer u meer wil weten over uw specifieke locatie, dan ontvangen wij graag uw aanvraag inclusief foto’s en voorzien wij u telefonisch van een kostenindicatie.