Skip to main content

Wanneer u zich bent gaan inlezen in de wereld van zeiloverkappingen, dan bent u het ongetwijfeld tegengekomen. Een membraan, de korte uitleg is eenvoudig, wij bedoelen namelijk simpelweg het doek. Maar waarom spreken de betere aanbieders van schaduwdoeken dan vaak van een membraan structuur of membraan overkapping? Een lichtgewicht membraan structuur is gemaakt van flexibel, buigzaam materiaal dat zich vertaalt in ‘eenvoudige’ zonnezeilen tot complete daken voor stadions. 

Voorbeelden van membraan structuren

Vaak haalt men het Olympisch Station in München aan of de O2 arena in Londen. Maar wist u dat er ook voorbeelden dichter bij huis zijn te bedenken? Bijvoorbeeld Tentech is een Nederlandse partij die membraan structuren ontwerpt voor over de hele wereld. Zij hebben geholpen met het bekende festival Tomorrowland of de indrukwekkende overkapping van het busstation Leidsche Rijn. 

De membranen van Manta Roofs

Zoals u kan lezen is de wereld van membranen iets dat zich niet laat begrenzen door landen, of zelfs continenten. De technologie die ervoor zorgt dat grote ruimtes met relatief lichtgewicht materiaal kan worden overkapt blijft mondiaal toegepast worden. Wij dragen ons steentje bij door dit te vertalen naar de basis en dat de mooie constructies van textiel architectuur ook thuis gerealiseerd kunnen worden.

De technologie is alles bepalend

De technologie die ten grondslag ligt aan het creëeren van een goed membraan is onderscheidend. Deze zorgt er namelijk voor dat het doek onder zogeheten ‘voorspanning’ komt te staan. Dat wil zeggen het volledig verbruiken van de rek van de garens. In deze toestand kan een membraan de druklasten opnemen, zelf verdelen en vervolgens weer afgeven. Door de hoge veerkracht kan het dan ook niet alleen windbelasting opvangen, ook wel druk van onder. Maar ook druk van boven, namelijk neerslag. 

Stijlvol, functioneel en een moderne uitstraling

Een intelligent samenspel met mast-, lijn-, en boogconstructies kunnen grote oppervlaktes met relatief licht materiaal worden overspannen. Een overkapping van 100+ vierkante meter weegt slechts 35 kilogram. Met weinig materiaal kunnen dus adembenemende architecturale ruimtes worden gecreëerd aan huis. 

Een membraan behoud lichtinval

Overdag blijft u met natuurlijk daglicht een aangename warme verlichting in uw kamer houden. Zeker met de lichtere zandtinten als Taupe of Sandstone. Zodra de schemering valt bepaalt u zelf de kleur van het membraan met verlichting. U licht niet langer van boven naar beneden, maar juist andersom zodat het membraan wordt aangelicht. Creëer hiermee uw gewenste sfeer en geniet van een aangename akoestiek om onder plaats te nemen. 

Bedankt voor het lezen.

Interesse in een membraan? 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een membraan overkapping voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies.  U kunt ons bereiken door te bellen via +31 (0)475 4841 40, een e-mail te sturen of het onderstaande contactformulier in te vullen.

Wij streven er naar binnen 24 uur contact met u op te nemen om een inventarisatie van uw wensen op te maken.

Tentech-membraan-overkapping-leidsche-rijn
Busstation Vaartsche Rijn Tentech

Leave a Reply